CDC loveste din nou: aproba antigripalul pe NIMIC. Stim, da, stim ca studiile sunt facute pe copii nevinovati si pe persoane cu handicap, conform declaratiilor lui Stanley Plotkin. Dar nu se opresc aici, toti trebuie sa fie soriceii lor de laboator.

In contextul in care apare panica pe ecran cu “decesele cauzate de gripa”, tinem sa va oferim acest scurt material despre cum s-a aprobat anul acesta antigripalul. Vedeti sa nu faceti avort spontan, sau ceva probleme respiratorii acute daca sunteti insarcinate!

IIV = inactivated influenzae vaccine (vaccin antigripal inactivat)

 

Stenograma discuțiilor din „Comitetul consultativ pentru practicile în imunizare” al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, din Statele Unite ale Americii

Bună… este timpul pentru niște… AFACERI! Începem, azi, cu INFLUENZAE (gripa) și dr. Walter. Am să recapitulez, pe scurt, ultima ședință din februarie. La acea ședință am avut o prezentare a GSK despre rezultatele unui studiu randomizat, controlat. Prezentarea GSK despre rezultatele FLUARIX, tetravalent, pentru copiii cu vârstele între 6-34 luni. După cum mulți dintre voi știți, acest vaccin a fost aprobat pe copii cu vârstele între 6-35 de luni și mai mari. Mai mult, am stabilit formarea grupului de lucru pentru gripă, din CAUZA APARIȚIEI AVORTURILOR SPONTANE DUPĂ ANTIGRIPAL.
Ne-am întâlnit în aprilie și am revizuit protocolul pentru studiul VSD-SAB și am oferit recomandări pentru analize secundare și pentru analize de sensibilitate.
Eficiența relativă a vaccinului antigripal dezvoltat pe culturi celulare versus vaccinul antigripal dezvoltat pe culturi din ouă de găină: 2017-2018. Apoi, vom prezenta niște date despre vaccinul PANDEMIC H1N, care A CAUZAT NACOLEPSIE.

Dr. Yun Lu de la Comitetul FDA:
– Eficiența comparativă a vaccinului antigripal dezvoltat pe culturi celulare versus vaccinul antigripal dezvoltat pe culturi din ouă de găină, din sezonul 2017-2018. Sezonul 2017-2018 a fost dominat de virusul Ah3N2 iar analizele sponsorizate de CDC au arătat o eficiență scăzută de 18% a vaccinului pentru persoanele de la 65 de ani în sus. Pentru că majoritatea vaccinurilor antigripale sunt preparate pe ouă de găină, o ipoteză este că adaptarea virusului la ouă în sezonul 2017-2018 a dus la o eficiență mai scăzută, așa că am studiat eficiența vaccinului antigripal dezvoltat pe celule de mamifer versus cel dezvoltat pe embrionii de pui, din ouăle de găină. Nici un caz confirmat virusologic nu se poate diferenția între diferite infecții. Eficiența anterioară 18%, eficiența curentă cu 10,7%, rezultă 28,5% noua eficiență.

Moderator: Aveți întrebări pentru dr. Flory și pentru dr. LU?
Întrebare: Dr. Flory, am înțeles că ați raportat că nu știți dacă în aceste grupuri diferite ați avut femei însărcinate.
Răspuns: E adevărat, nu am colectat date de la toate femeile care au folosit vaccinul… dacă au fost însărcinate.

Din sală: În ultimul slide al dumneavoastră ați spus despre angajamente: ar fi bine să începem să colectăm date despre femeile însărcinate pentru că e dificil să convingi pacientele că e benefic pentru ele… atunci CÂND NOI NU SUNTEM CAPABILI SĂ SPUNEM DACĂ E BENEFIC ÎN VREUN MOD. Și, deci, încă un lucru care e mai dificil de extrapolat, dar m-ar ajuta să știm gradul de îmbolnăvire al copiilor sub 6 luni, ca să vedem dacă vaccinarea mamei ajută în vreun fel copilul. Înțeleg de ce raportați doar pentru vârstele de peste 6 luni, dar ar fi util să avem și această informație simultan.

Răspuns: am colectat date despre femei însărcinate și despre efectele imunizării mamei asupra copiilor sub 6 luni. Problema este că aceste platforme nu sunt tocmai cele mai bune pentru colectarea de date, din cauză că nu avem multe femei însărcinate și ar trebui să avem o abordare specială pentru ÎNROLAREA FEMEILOR CARE AR AVEA ACCES ULTERIOR LA LOCURILE ÎN CARE SE OFERĂ ÎNGRIJIRI MEDICALE PENTRU BOLI RESPIRATORII ÎN TIMPUL SARCINII ȘI, APOI, PENTRU RECRUTAREA SPECIALĂ A NOU-NĂSCUȚILOR.

Întrebare: Știu că datele din HAIVEN sunt obținute prin auto-raportare și mă întreb dacă este vreun plan pentru a schimba asta, pentru că este puțin probabil să obții ce fel de vaccin primește fiecare, prin auto-raportare.

Răspuns: Singurul motiv pentru care prezentăm datele prin auto-raportare este pentru că acum am finalizat datele de auto-raportare pentru toate locurile. În momentul în care o să avem documentația finală și istoricul vaccinal pentru acest sezon, rețeaua HAIVEN va prezenta eficiența vaccinului pentru fiecare tip de vaccin. Însă, o mare întrebare este despre… CÂT DE MULT NE DORIM SĂ COMPARĂM EFICIENȚA VACCINURILOR ANTIGRIPALE DIFERITE? Dacă fiecare variază mai mult de la sezon la sezon, atunci diferă între vaccinații dintr-un sezon. Pentru că văd în vaccinurile pe culturi celulare versus cele pe culturi de ouă o diferență relativă de 10%, care este o diferență foarte mică, mai ales dacă te uiți și vezi care este diferența lor absolută. Eu calculez numărul necesar de vaccinați pentru persoanele vaccinate și nevaccinate, de la 10 la 20%, bazându-mă pe diferențe absolute, după ce m-am uitat rapid la 5-10 % dintre vaccinați și nevaccinați în diferite grupe de vârstă. Diferența nu o să fie atât de mare față de ceea ce spunem noi.

Întrebare: Cum putem să decidem ÎNAINTEA UNUI SEZON… dacă nu putem să știm care este diferența relativă?
Moderator: Mulțumesc, cred că aceasta este o întrebare de 64 milioane de dolari!

Dr. Messonnier: Întrebarea, aceea, despre numărul persoanelor care au nevoie de tratament, este o întrebare excelentă și un mod excelent de a privi aceste date pentru a vedea ce diferență este necesar să observăm. Noi am aprecia ca dumneavoastră să continuați să urmăriți aceste date.

Comentariul meu despre asta este că… DA… chiar vreau să văd aceste date, însă NU CRED CĂ O SĂ SCHIMBE ÎNGRIJORAREA MEA DESPRE CE TREBUIE SĂ FAC ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE. Asta nu înseamnă că nu vreau să văd aceste date.
Apoi – ca și când s-ar fi dovedit, fără drept de apel, că eficiența vaccinurilor este maximă și că nu există niciun fel reacții adverse devastatoare – membrii acestui comitet consultativ al CDC a supus la vot și a aprobat recomandările pentru 2018-2019… cu 13 voturi ”pentru” și un singur vot ”împotrivă”.