Dupa cum multi dintre voi stiti deja, doua dintre bannerele noastre de informare au fost furate de pe panoul publicitar pe care au fost montate. Mai multe detalii despre ce s-a intamplat gasiti in acest articol: Bannerele furate din Cluj-Napoca: deputatul USR Emanuel Ungureanu implicat?.

Noi, echipa Cunoaste Riscurile, am trimis initial o solicitare de informatii catre primaria Cluj-Napoca, prin care incercam sa aflam mai multe detalii despre bannerele de informare care au “disparut” peste noapte. Redam mai jos textul solicitarii:

Către Primăria Cluj-Napoca
Din partea asociației Cunoaște Riscurile
Data: 15.02.2019

Stimate domnule Primar,

Urmare a declarației date în presă (Pro TV: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/panouri-publicitare-ilegale-contra-vaccinare-peste-tot-in-tara-autorii-au-strans-donatii-online.html) de către Iulia Persa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca în legătură cu două bannere de informare, aflate în proprietatea noastră, vă solicităm să ne comunicați dacă aceste bannere au fost demontate de către Primaria Cluj-Napoca.

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că aceste două bannere au fost montate în data de 29 ianuarie 2019 pe un panou aflat pe proprietate privată, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca. Pe data de 31 ianuarie cele doua bannere nu mai erau afisate pe panoul publicitar.

Menționăm faptul că până în acest moment nu am primit nicio notificare din partea Primăriei, nici din partea altei autorități publice.

Vă mulţumesc pentru solicitudine,
……….
CNP: ……….
Adresa: ……….

Asociația Cunoaște Riscurile
Website: www.cunoaste-riscurile.ro
Email: contact@cunoaste-riscurile.ro; cunoaste.riscurile1@gmail.com

Am primit urmatorul raspuns de la primarie:

Mentionam faptul ca firma a urmat toate procedurile necesare pentru obtinerea autorizatiilor si nu a fost intocmita nicio sanctiune contraventionala.
Noi ne axam acum pe FURTUL bannerelor noastre de informare!

In urma raspunsului primit de la primarie, am trimis inapoi o informare, apoi am trimis si o solicitare de informatii catre Politia Locala Cluj-Napoca. Textele acestora sunt mai jos.

Informarea trimisa de noi catre primaria Cluj-Napoca:

Către Primăria Cluj-Napoca
Din partea asociației Cunoaște Riscurile
Data: 19.03.2019

Stimate domnule Primar,

Urmare a răspunsului cu numărul 83895/101/18.02.2019 primit de la Primăria Cluj-Napoca, vă aducem la cunoștință faptul că firma de publicitate cu care noi avem contract:
– nu a primit nicio solicitare din partea Poliției Locale, nici din partea altei autorități publice în legătură cu bannerele noastre,
– nu “a înlăturat cele două mesaje” așa cum se afirmă în răspunsul dumneavoastră.

Vă mulţumesc,
……….
CNP: ……….
Adresa: ……….

Asociația Cunoaște Riscurile
Website: www.cunoaste-riscurile.ro
Email: contact@cunoaste-riscurile.ro; cunoaste.riscurile1@gmail.com

Solicitarea de informatii trimisa catre Politia Locala Cluj-Napoca:

Către Poliția Locală Cluj-Napoca
Din partea asociației Cunoaște Riscurile
Data: 19.03.2019

Stimate domnule Director,

Urmare a declarației date în presă (Pro TV: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/panouri-publicitare-ilegale-contra-vaccinare-peste-tot-in-tara-autorii-au-strans-donatii-online.html) de către Iulia Persa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca în legătură cu două bannere de informare, aflate în proprietatea noastră, am trimis o adresă către Primăria Cluj-Napoca prin care am solicitat să ni se comunice dacă aceste bannere au fost demontate de către Primăria Cluj-Napoca.

Aceste două bannere au fost montate în data de 29 ianuarie 2019 pe un panou aflat pe proprietate privată, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca. Pe data de 31 ianuarie cele două bannere nu mai erau afișate pe panoul publicitar.

Menționăm faptul că nu am primit nicio notificare din partea Primăriei, nici din partea altei autorități publice.

Solicitarea noastră a fost înregistrată cu numărul 83895/1/15.02.2019 la Primăria Cluj-Napoca.
Urmare a acestei solicitări am primit răspunsul cu numărul 83895/101/18.02.2019 prin care eram informați că, cităm: “la solicitarea Poliției Locale, firma de publicitate a înlăturat cele două mesaje”.

Vă solicităm să ne comunicați următoarele:
– dacă s-au dispus măsuri de către instituția dumneavoastră,
– în cazul în care s-au dispus măsuri de către instituția dumneavoastră, vă solicităm să precizați care au fost acestea, temeiurile legale (denumirea actelor normative, precum și articolele, aliniatul și litera, inclusiv textul pentru fiecare act normativ în parte) în baza cărora s-au dispus aceste măsuri si să ne remiteți dovezile dispunerii acestora.

Vă mulţumesc pentru solicitudine,
……….
CNP: ……….
Adresa: ……….

Asociația Cunoaște Riscurile
Website: www.cunoaste-riscurile.ro
Email: contact@cunoaste-riscurile.ro; cunoaste.riscurile1@gmail.com

Pana la aceasta data [27 martie 2019] nu am primit niciun raspuns de la Politia Locala. Si tacerea este un raspuns, nu-i asa?