Un medic de familie se opune vaccinarii  si mai ales vaccinarii obligatorii.
Acesta
transmite parintilor care nu vaccineaza: “Da oameni frumosi, suntem multi medici care va impartasim, aprobam si incurajam!”

“Sunt medic de familie, iar familia mea este compusa 80% din medici. Sunt mamica a doi copii. Nevaccinati. Am colegi care, de asemenea, au refuzat vaccinarea copiilor lor. Nu suntem putini in aceasta situatie.

Cineva cerea pe acest grup (link catre grupul Facebook) argumente si pareri ale medicilor care refuza vaccinarea.
Argumente s-au tot adus de catre medici care si-au asumat opiniile cu curaj, pentru care noi, ceilalti colegi, avem un respect deosebit. Insa in conditiile actuale nu putem sa admintem public aceste fapte.

Ceea ce vreau sa va spun este ca daca vreti si cu putina insistenta, puteti gasi medici care va vor respecta si aproba hotararile. Pozitia acestor medici nu este una usoara in conditiile actuale. La fel este si cu pozitia preotilor.

Lupta este dificila si pentru noi si pentru voi, dar dat fiind faptul ca miza sunt copiii nostri, suntem datori sa luptam.

Personal, eu sunt impotriva obligativitatii vaccinarii. Eu copiilor mei, DACA le-as administra vreun vaccin ar fi monovalent si doar pentru 2 sau trei boli ”prevenibile”. De asemenea, cred cu tarie ca in aceasta “epidemie” despre care se vorbeste, preventia a sarit niste etape elementare (izolarea persoanelor contagioase, monitorizarea lor prin medicii de familie, informarea mamelor despre normele elementare de preventie, etc).

Condamn profund obiceiul de a scoate nou-nascutul intr-un mall plin, apoi sa tipi cat te tin puterile ca iti imbolnavesc copilul parintii “insconstieti” care nu vaccineaza.
Acest bebelusi nu sunt expusi doar la rujeola, ci si la o groaza de viroze si nu numai… pentru care nu exista vaccin.
Evident ca pot fi scosi copiii, vaccinati sau nu, dar nu in spatii inchise sau locuri de joaca inchise, cu zeci sau sute de alte persoane. Parintii cred cu tarie ca vaccinurile ii imunizeaza pentru orice si pot iesi in voie unde vor.
 
Da oameni frumosi, suntem multi medici care va impartasim, aprobam si incurajam!”