Catre
Gradinita / Scoala [NUME GRADINITA/ SCOALA]
Orasul [NUME ORAS]

Domnule Director,

In urma incercarii de a depune dosarul de inscriere a fiului meu / a fiicei mele [NUMELE si PRENUMELE] la gradinita / scoala pe care dumneavoastra o reprezentati, doamna educatoare / doamna asistenta / domnul, doamna doctor [NUMELE si PRENUMELE] mi-a specificat verbal faptul ca nu pot inscrie copilul pe motiv ca este nevaccinat / are mai putine vaccinuri efectuate decat recomanda Ministerul Sanatatii (optional).

Mentionez faptul ca refuzul exprimat verbal de a-mi înscrie copilul în unitatea de educaţie preşcolară / şcolară pe care o reprezentati nu are o bază legală, întrucât dreptul la educaţie al copiilor trebuie asigurat de instituţiile statului fără discriminare.

Vă rog să-mi comunicaţi urgent data exactă la care copilul meu urmează să intre în colectivitate la grădinița / scoala dvs. sau, dacă refuzaţi în continuare acest lucru, solicit prin prezenta să îmi specificati in scris motivele si baza legala conform carora copilului meu nu ii este permis accesul in invatamantul de masa.

Va multumesc!

Data ……….

Semnatura ……….

Nume si prenume parinte ……….
Adresa ……….

Va mai pot ajuta si urmatoarele modele de declaratii:
Model declaratie de refuz a furnizarii statusului vaccinal al copilului
Model declaratie de refuz al vaccinarii pe motive personale, filozofice sau religioase (pentru intrarea in colectivitate)