Urmare a solicitarii trimise de noi catre Institutul National de Sanatate Publica (INSP) prin care am cerut numarul cazurilor de rujeolă confirmate prin analize de laborator pentru fiecare an calendaristic, din perioada 1980 până în 2017, am primit urmatorul raspuns:

“Buna ziua!

Datele solicitate de dumneavoastra nu sunt relevante. Sunt cazuri de rujeola acele imbolnaviri care respecta/se incadreaza in definitia de caz UE – ECDC pentru rujeola, mentionata in  Decizia 2119/98/EC.

Iar numarul cazurilor de rujeola din Romania in perioada 2008-2016, poate fi vizualizat pe site-ul INSP/CNSCBT/rapoarte anuale.

http://www.cnscbt.ro/index.php/rapoarte-anuale

Zi buna!”

Dupa cum vedeti, un angajat al statului, platit din banii nostri, isi poate da cu parerea daca informatiile publice solicitate de noi sunt relevante sau nu. Ei bine, noi am cerut sa vedem negru pe alb numarul de cazuri de rujeola confirmate prin analize de laborator, nu pe cele banuite de ei. Voi ce ziceti: doamna care ne-a trimis raspunsul de mai sus isi merita salariul care e platit chiar de noi?

Conform datelor furnizate de INSP, in anul 2016 s-au inregistrat 1.363 cazuri de rujeola confirmate prin analize de laborator. INSP a mai raportat si 13 decese ca fiind cauzate de rujeola.
Pentru anul 2017 nu au publicat datele.

Conform datelor publicate pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in anul 2016 s-au inregistrat 1.362 cazuri de rujeola confirmate prin analize de laborator. De la INSP la OMS s-a pierdut un caz pe drum. OMS a raportat 12 decese ca fiind cauzate de rujeola. Si aici s-a pierdut un caz pe drum de la INSP la OMS.
Pentru anul 2017 OMS afiseaza 2.077 cazuri de rujeola confirmate prin analize de laborator si 18 decese ca fiind cauzate de rujeola.


Sursa poza: http://data.euro.who.int/cisid/Default.aspx?TabID=457172


Sursa poza: http://data.euro.who.int/cisid/Default.aspx?TabID=457172

Modelul solicitarii trimise de noi il gasiti aici: https://despre-vaccin.ro/solicitare-insp-numar-cazuri-de-rujeola-confirmate-prin-analize-de-laborator-pentru-fiecare-an-calendaristic-din-perioada-1980-pana-in-2017/