Pe data de 24 februarie 2018 noi am trimis solicitari catre Ministerul Sanatatii, Directiile de Sanatate Publica, Agentia Nationala a Medicamentului si Centrul de Cercetari privind Informarea asupra Medicamentului prin care ceream definitiile pentru “medicament sigur” si “vaccin sigur”.

Modelele acestor solicitari sunt aici: Solicitări MS, DSP, ANM, CIM definiție “medicament sigur”

Iata raspunsul pe care l-am primit din partea Ministerului Sanatatii pe data de 28 februarie 2018:

Pentru ca in acea zi trimisesem 2 tipuri de solicitari (in care ceream definitia pentru “medicament sigur” si “vaccin sigur” si nu daca “vaccinurile sunt medicamente”) si pentru ca din raspunsul lor nu era clar la ce se refera, le-am trimis acest email:

“Buna ziua!

Am facut doua solicitari. Pentru care dintre solicitari este acest raspuns?
Multumesc!”

Alt raspuns nu am mai primit din partea lor. Pur si simplu ne-au ignorat…

Veti descoperi citind mai jos, ca este foarte probabil ca Ministerul Sanatatii sa se fi referit la solicitarea in care ceream definitia pentru “medicament sigur”.

Pe data de 16 martie 2018 am primit urmatorul raspuns de la Agentia Nationala a Medicamentului:

Dupa cum vedeti, raspunsul lor se refera la publicitatea medicamentelor, cu toate ca noi nu i-am intrebat nimic despre asta si mai jos scriu ca au trimis solicitarea noastra catre Ministerul Sanatatii!

Deci MS a trimis solicitarea la ANM, iar ANM am trimis-o la MS.
Este de ras sau de plans?

Pentru ca nu era clar nici aici la care dintre solictari se refera raspunsul celor de la MS, le-am trimis email-ul urmator:

“Buna ziua!

Va rog frumos sa imi spuneti la care dintre petitii mi-ati raspuns, deoarece pe data de 24 februarie 2018 am inaintat doua solicitari catre ANM.
In aceste solicitari am scris urmatoarele:

– “Va solicit ca in termenul stipulat de legea nr. 544/2001 sa imi comunicati definitia legala si definitia stiintifica a unui „medicament sigur” si a unui „vaccin sigur” (indicand sursele unde aceste definitii pot fi gasite in clar).”
– “Va solicit ca in termenul stipulat de legea nr. 544/2001 sa imi comunicati daca “vaccinul este un medicament”. Va rog sa-mi furnizati definitia legala si definitia stiintifica (indicand sursele unde aceste definitii pot fi gasite in clar).”

Raspunsul dumneavoastra nu pare sa aiba legatura cu subiectele de mai sus.

Va multumesc!”

Raspunsul ANM a venit imediat:

“Buna ziua,

Raspunsul institutiei noastre a fost formulat in legatura cu prima solicitare a dvs. si in cuprinsul acestuia vi se aduce la cunostinta faptul ca solicitarea dvs. a fost redirectionata Ministerului Sanatatii, autoritatea competenta in acest sens.

O zi buna!

ANMDM”

Trageti voi concluziile…